Kerosakan dari matahari

0
Rate this post

IPL (Cahaya Berdenyut Intens)

Cahaya berdenyut intens atau IPL ialah rawatan yang serupa dengan penurapan semula laser kerana ia menggunakan cahaya untuk merawat masalah kulit, terutamanya masalah pigmentasi dan peremajaan kulit.

Walau bagaimanapun, bukannya satu panjang gelombang yang sangat fokus, IPL menggunakan spektrum luas panjang gelombang cahaya yang dihantar dalam denyutan pendek. Cahaya ini membantu kulit dalam dua cara.

Pertama, panjang gelombang IPL menyerap lebihan pigmen (merah dan coklat) dari kulit untuk memberikan kulit yang lebih sekata.

Tahap IPL yang lebih rendah merangsang pengeluaran kolagen untuk meningkatkan warna kulit secara keseluruhan. IPL ialah rawatan bukan ablatif (kulit tidak dibuang semasa rawatan) dan biasanya memerlukan sedikit atau tiada masa berhenti.

Apakah masalah kulit yang boleh dirawat dengan IPL?

 • Hiperpigmentasi
 • Bintik-bintik dan jeragat
 • Urat labah-labah
 • Kemerahan dan rosacea
 • Lesi vaskular
 • Masalah tisu
 • Garis halus

Ia dipasarkan di bawah banyak nama yang berbeza, termasuk IPL, BBL (cahaya jalur lebar), photofacial, dan photorejuvenation.

Walau bagaimanapun, walaupun platform rawatan individu mungkin berbeza sedikit dalam ciri-cirinya, semuanya menggunakan teknologi cahaya berdenyut intens panjang gelombang yang luas.

eDua

(Syneron-Candela ™ 2020) menggabungkan aplikasi perubatan Sublime ™ dan Sublative ™ yang unik untuk peremajaan perubatan bukan invasif terbaik * muka, leher dan décolleté.

Sublime ™

menggunakan gabungan elōs dengan cahaya inframerah yang selamat dan berkesan dan tahap tenaga frekuensi radio bipolar untuk membentuk semula keadaan kulit dalam dengan merangsang pertumbuhan kolagen baharu.

Teknologi frekuensi radio dwikutub pecahan sublatif ™ mengarahkan tenaga haba dengan berkesan ke lapisan atas dermis, di mana ia menghasilkan peningkatan ketara dalam kolagen dan elastin dengan kerosakan minimum pada epidermis.

Rawatan Sublatif Syneron menawarkan gabungan unik ablasi dan penurapan semula kulit, menghasilkan pengurangan kedutan, menegangkan kulit dan juga mengangkat dengan masa pemulihan yang lebih singkat untuk pesakit berbanding rawatan peremajaan kulit tradisional *.

Apakah yang boleh ditangani dengan eTwo?

 • Kedutan *
 • Parut Jerawat *
 • Tanda regangan *

Frekuensi radio pecahan ialah rawatan perubatan estetik, bukan berdasarkan cahaya atau laser, tetapi berdasarkan gelombang elektromagnet, yang mampu mencipta ablasi boleh laras pada tahap lapisan paling cetek kulit kita, sekali gus mensimulasikan pelbagai jenis laser. Kelebihan berbanding sistem laser diberikan oleh kesan haba yang lebih besar secara mendalam dengan kesan angkat yang lebih baik.

Frekuensi radio sesuai untuk semua jenis kulit dan mempunyai kelebihan klinikal membenarkan haba merebak di sekitar kawasan yang terjejas, sekali gus merangsang pengeluaran kolagen.

apakah-yang-boleh-ditangani-dengan-etwoSaya melaporkan temu bual yang telah dilakukan dengan Dr. Mezzana dari majalah hai. kami akan membincangkan kaedah peremajaan kulit yang sangat serba boleh ini:

1) Dr. Mezzana yang dihormati, instrumen radiofrekuensi bukan ablatif mewakili pendekatan penting untuk mengatasi beberapa tanda penuaan foto. Baru-baru ini satu kaedah telah diperkenalkan yang menggunakan arus radiofrekuensi dengan konfigurasi bipolar tetapi dalam mod ablatif dan pecahan. Bolehkah anda memperkenalkan beberapa petua tentang kaedah ini?

Kaedah baharu ini, yang dipanggil SUBLATIVE REJUVENATION, menggunakan frekuensi radio bipolar dalam mod pecahan melalui aplikator (Matrix RF) yang dilengkapi dengan kepala pakai buang tertentu.

Teknologi ini dipanggil SUBLATIF kerana kebanyakan kesan berlaku di bawah epidermis, dengan akibat minimum pada permukaan, tidak seperti apa yang berlaku dengan teknologi ablatif pecahan berdasarkan cahaya atau laser.

 • Daripada kajian histologi telah menunjukkan bahawa kon terbalik (dengan bentuk piramid eksklusif) kepanasan berlebihan tisu melebar dari permukaan, di mana terdapat ablasi minimum, ke arah kedalaman, di mana terdapat pemanasan lampau volumetrik tisu, oleh itu. kesan kulit yang ketara.dengan kemusnahan minimum epidermis.
 • Proses ini menghasilkan pemulihan yang kurang berbanding sistem laser pecahan ablatif dan rangsangan haba yang sama atau lebih besar pada tahap kulit dalam. Kesan epidermis yang berkurangan dicipta dan fakta bahawa teknologi itu tidak berdasarkan laser atau cahaya, tetapi hanya pada RF, menjadikannya boleh disesuaikan untuk semua jenis kulit, dengan profil keselamatan yang sangat baik.
BLOG